LADYLON

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


A Ladylon Szintetikus Fonalgyártó Kft-t külföldi és magyar tulajdonosok alapították 1989-ben.

A cég fő tevékenységi köre poliamid fonalak terjedelmesítése, ami a textiliparon belül is egy speciális ágazat.
A kiindulási alapanyag kizárólag importból szerezhető be. A vevőink által elvárt minőség megköveteli, hogy csak neves, nyugat-európai beszállítókkal dolgozzunk. A Ladylon Kft. nyers, félmatt poliamid 6 és 6.6 terjedelmesített fonalakat állít elő, széles finomsági tartományban, 22 és 167 dtex között.

Az eredetileg harisnyafonal gyártására szakosodott cégünknek, a hazai nagy harisnyagyártók megszűnése után, a terjedelmesített poliamid fonal további felhasználási lehetőségeit kellett felkutatni és új vevőket keresni. Így kezdődött el a 90-es évek közepétől a rugalmas kötszerfonal gyártása. 2005-ben egy új beruházással megteremtettük a munkavédelmi kesztyűfonal gyártási lehetőségét. 2006-tól már fontos beszállítói vagyunk ennek az üzletágnak is.

Az alábbi három termékcsoport képezi forgalmunk gerincét:
- vékony poliamid fonalak harisnyagyártáshoz
- közepes vastagságú poliamid fonalak rugalmas kötszergyártáshoz
- vastag poliamid fonalak munkavédelmi kesztyűgyártáshoz
Foglalkozunk a harisnyagyártáshoz szükséges gumifonal forgalmazásával, valamint a zoknikötéshez használt színes poliamid fonalat is gyártjuk és forgalmazzuk. 2015-ben új termékkel bővült kínálatunk: terjedelmesített poliészter fonalat is tudunk ajánlani vevőinknek.

Éves termelésünk 300 tonna feletti. Fonalainkat elsősorban külföldön értékesítjük, de a magyar piac kiszolgálása is ugyanolyan fontos számunkra. Az eltelt években a piac igényei sokat változtak. A hosszabb távra szóló megállapodások helyett a gyors rendelések és teljesítések kerültek előtérbe. Kíváló minőségre, jól átgondolt termelés szervezésre, rugalmasságra, jó szervizre van szükség ahhoz, hogy vevőinket meg tudjuk tartani és új vevőket tudjunk megszerezni. Ugyanakkor árban, a távol-keleti konkurenciával kell versenyeznünk.

2011. év végén nagy beruházást hajtottunk végre: finom fonalakhoz kifejleszett terjedelmesítő gépet vásároltunk és helyeztünk üzembe. A beruházást követő minőségi javulást mindegyik vevőnk örömmel fogadta. 2006 óta, minden évben megkaptuk az általunk terjedelmesített fonalakra a budapesti Innovatext Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló intézettől az ÖKO-TEXT Standard 100 minősítést, ami azt jelenti, hogy a Ladylon Kft. fonalai nem tartalmaznak a környezetre káros anyagokat. 2012-ben pedig a "környezetbarát gyár" tanúsítványt is kiérdemeltük. A magyar textilipari vállalatokat képviselő TMTE-vel jó kapcsolatot ápolunk, munkánkat sok információval segítik.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz